Rotterzwam growkit – oesterzwam

15,00

Zet je eigen koffiedik om in oesterzwammen. Gewoon op je aanrecht. Op je koffieprut groeien oesterzwammen namelijk uitstekend. En het mooie is: je kan de growkit meerdere keren opnieuw opstarten zonder dat je nieuw broed nodig hebt. Zo kan je doorlopend je eigen koffiedik omzetten in paddenstoelen.

18 op voorraad

Beschrijving

Beschrijving

Kweek paddenstoelen op je eigen koffiedik
Wist je dat de meeste koffie thuis wordt gedronken? Maar liefst 70%. Dat is een boel koffiedrab in de Nederlandse huizen. En wist je dat op koffieprut de oesterzwam uitstekend groeit? Daarom is de rotterzwam-growkit ontwikkeld, zodat jij je eigen koffiedik om kan zetten naar oesterzwammen. Gewoon op je eigen aanrecht.
Een enorme koffieleut hoef je niet te zijn, want je werkt met kleine hoeveelheden koffie. Koffiedik opsparen is daarom niet nodig. Je kunt aan de slag met koffie uit de percolator, snelfiltermaling, senseopads en espressomachine.

Growkit opnieuw opstarten
Het mooie: Je kan de growkit elke keer weer opnieuw opstarten zonder dat je nieuw broed nodig hebt. Het is nadrukkelijk geen wegwerpproduct. Zo kan je doorlopend je eigen koffiedik omzetten in paddenstoelen. Meld je aan voor de e-mailer van Rotterzwam voor alle instructies: https://www.rotterzwam.nl/page/growkit-emailer

De growkit is nadrukkelijk geen wegwerpproduct. Hij wordt in Rotterdam zorgvuldig in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij is gemaakt van restpartijen plastic emmers die anders vernietigd worden en heeft een wrap van gerecycleerd karton.

De growkit bestaat uit:

  • 1 kweekemmertje met instructies
  • 1 zakje broed (die koel bewaard dient te worden)