Image thumbnail

Pret samen (workshops)

HomePret samen (workshops)

Tafelpret

Heb je vragen over het eetgedrag van je kind? Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent en nog fijner om hier in een gezellige setting over te praten en handige praktijktips te kunnen krijgen.

Voor wie
Voor (jonge) ouders met vragen over de eetopvoeding van hun kinderen.

Wat
Ga -onder mijn leiding- met elkaar aan de gezellige keukentafel van Pret aan tafel in gesprek over onderwerpen als : ‘lust-ik-niet’, traktaties, gezelligheid aan tafel of snoepen. Natuurlijk kun je ook je eigen onderwerp inbrengen.

Bijvoorbeeld: ‘Vind je dat je kind moet eten wat de pot schaft of houd je rekening met wat je kind wel en niet lekker vindt?
Hoe gaan andere ouders hier mee om en hebben zij tips voor jou?

Kosten: € 13,50 p.p. inclusief koffie/thee en iets lekkers
Minimaal 6 deelnemers

Kijk voor de beschikbare data bij nieuws.

Smaakpret

Hoe is het om iets wat je niet kent, te proeven? Hoe kun je kinderen leren proeven, zodat ze ook andere smaken gaan lusten dan zoet?

Op deze vragen krijg je antwoord tijdens deze workshop. Niet door alleen te luisteren maar vooral door te doen! Je maakt hierdoor op een ‘nieuwe’ manier kennis met voeding.

Voor wie?
Ouders van kinderen in de leeftijd van 0 maanden tot 4 jaar, die hun kind graag gezond eetgedrag aan willen leren.

Wat
Een anderhalf uur durende workshop in de gezellige keuken van Pret aan tafel met informatie over smaak, leren proeven, hoe wordt smaak beïnvloed, voorkeuren en hoe houd je het gezellig aan tafel? Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag met smaakproeven! Je komt thuis met antwoorden, ervaringen en tips om zelf thuis meer Pret aan tafel te hebben!

Kosten: € 22,50 p.p. inclusief koffie/thee en iets lekkers
Minimaal 4 deelnemers

Kijk voor de beschikbare data bij nieuws.

Lunchpret

Blijft jouw kind ook regelmatig over op school? Of neem je zelf vaak een paar boterhammen mee naar je werk? En ben je op zoek naar tips om die lunch lekkerder, gevarieerder en misschien wel gezonder te maken?

Voor wie?
Voor iedereen die een lunch meegeeft of meeneemt. En dit graag gezonder en gevarieerder willen op een leuke, makkelijke en liefst niet te tijdsintensieve manier.

Wat?
In anderhalf uur gaan we een leuke, gezonde en gevarieerde lunch maken waar zowel volwassenen als kinderen heel erg blij van worden! Tijdens de workshop is er ruimte voor het stellen van vragen. Waar bestaat een gezonde lunch uit, hoeveel zou ik moeten meegegeven en hoe zorg ik dat het geen kleffe onaantrekkelijke boterham is als de lunchtrommel geopend wordt?

Je neemt je eigen broodtrommel mee zodat je meteen aan de slag kunt met alle leuke materialen/uitstekers en prikkers die Pret aan tafel in het assortiment heeft.

Kosten: € 27,50 p.p. inclusief koffie/thee en iets lekkers
Minimaal 4 deelnemers

Kijk voor de beschikbare data bij nieuws.

Keukenpret voor kinderen

Door zelf te proeven, ruiken, zien en bereiden van maaltijden leren kinderen de smaak van gezonde voeding waarderen. Dat kinderen weigeren een groente of fruit te eten betekent niet per se dat ze het niet lekker vinden. Het is onbekend voor hen en juist daarom is het heel belangrijk om het proeven positief te benaderen.

Voor wie
Kinderen van 4-8 jaar en van 8-12 jaar

Wat
Wij bieden een programma van vijf lessen van 1,5 uur waarin de kinderen leren over de vijf smaken, wat gezond eten betekent en waar ingrediënten vandaan komen. In de gezellige keuken van Pret aan tafel prikkelen we de zintuigen door te ruiken, voelen, koken en proeven zodat de kinderen spelenderwijs kennis maken met koken. Dit programma is naast leerzaam en interessant vooral heel leuk!

Kosten: € 90,00 p.p. voor 5 lessen
Minimaal 6 deelnemers

Kijk voor de beschikbare data bij nieuws.

Beweegpret voor kinderen

Weet je kind niet zo goed welke sport hij/zij wilt gaan doen? Of in welke sport je kind misschien wel goed is? En zou het ook allemaal wel iets gezonder aan tafel mogen?

Voor wie
Dit trainingsprogramma is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die graag een aantal verschillende sporten willen uitproberen onder deskundige leiding en daarnaast ook bezig willen zijn om lekker en gevarieerd te eten.

Doel van het programma is het aanleren en vasthouden van een gezonde leefstijl door meer beweging en gezonde voeding met een duurzaam resultaat.

Wat
Gedurende zes weken gaan we één keer per week een aantal verschillende sporten uit proberen. Daarnaast staan we één keer per week in de gezellige keuken van Pret aan tafel waar we allemaal toffe dingen leren, proeven, voelen en maken!

Het programma start twee keer per jaar in het voor- en najaar (bij tenminste zes deelnemers).

Kijk voor de beschikbare data bij nieuws.