Image thumbnail

Gezond met Kik for Kids

HomeGezond met Kik for Kids

Gezond met Kik for Kids!
Als je kind overgewicht heeft, is het vaak lastig om hier iets aan te doen. Omdat kinderen nog in de groei zijn, kun je ze niet op een streng dieet zetten. De kans is dan groot dat je kind belangrijke voedingsstoffen tekort komt die het nodig heeft om te groeien. De oplossing is dus geen tijdelijk dieet maar het blijvend veranderen van je eet-, en beweegpatroon zodat je de rest van je leven profijt hebt van je gezonde leefstijl.
Pret aan tafel begeleidt kinderen met overgewicht en hun gezin bij het afvalproces volgens de bewezen methode Gezond met Kik for Kids.

Ik kijk bij kinderen eerst naar hun hele leefstijl. Hoe vaak beweegt een kind in het dagelijks leven en waar valt nog winst te behalen? Daarnaast kijken we samen naar de eetgewoonten van het kind waarbij er gewoon ruimte blijft voor af en toe wat lekkers. Je zult zien dat de nieuwe leefstijl jou en je kind op deze manier eigenlijk minder moeite kost dan je wellicht dacht!

Het is belangrijk om je te realiseren dat ik niet alleen de kinderen met overgewicht begeleid, maar het hele gezin.  Zonder de steun van de gezinsleden is het echt onmogelijk om een kind een nieuw voedingspatroon en een gezonde leefstijl aan te leren. En dat betekent dat er nog steeds met het hele gezin lekker gegeten kan worden, alleen dan puur en gezond. Er worden andere en betere keuzes gemaakt waar het hele gezin plezier van heeft. Doordat je dit als team doet, groeit het zelfvertrouwen en het samenhorigheidsgevoel. Een win-win situatie voor iedereen!

Pret aan tafel is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) waardoor een groot aantal zorgverzekeraars (een deel van) de kosten vergoedt. Zie tarieven of maak direct een afspraak.

Bekijk ook Pret Samen eens voor leuke workshops.