Image thumbnail

Over Pret aan tafel

HomeOver Pret aan tafel

Glimlachende vrouw, 40+, Jose WilleOver Pret aan tafel

Ik ben Jose Wille, echtgenote, moeder van een dochter, pedagoog en gewichtsconsulente. Ik ben Pret aan tafel begonnen vanuit de overtuiging dat iedereen, groot en klein, een gezond leven verdient.

Eten vind ik één van de leukste dingen die er zijn. Samen met je gezin, vrienden of familie aan een mooi gedekte tafel zitten waar je geniet van al het lekkers wat op tafel staat. De keukentafel is bij ons het hart van het huis. De plek waar we ’s avonds de dag doornemen en lief en leed delen met vrienden en familie.

Thuis is voor mij samen Zeeuws Vlaamse stoof en frieten eten volgens het recept van mijn schoonmoeder. En de lasagne van mijn vader die ik samen met onze dochter maak. Want eten verbindt, roept herinneringen op en is voor ons onlosmakelijke verbonden met genieten.

Adviesbureau
Voor steeds meer mensen is genieten tijdens het eten niet vanzelfsprekend. Met kleine kinderen in huis kan de eettafel ongemerkt veranderd zijn in een strijdtoneel. De spaghetti vliegt er soms om je oren en er gaat met moeite fruit of groente naar binnen.
De maaltijd kan ook gaandeweg symbool geworden zijn voor het tellen van calorieën, vermijden van ‘verboden’ ingrediënten en schuldgevoel over je gewicht. De pret is aan tafel vaak ver te zoeken.

In veel programma’s om volwassenen hun streefgewicht te helpen bereiken of kinderen een gezond eetpatroon aan te leren, staat centraal wat er allemaal niet mag. Ik weet dat dit anders kan en wil graag het ontwikkelen van een gezonde leefstijl combineren met pret aan tafel, voor iedereen.

Winkel
Omdat gezond leven niet alleen beter is voor jou maar ook voor het milieu kun je in de winkel allerhande innovatieve artikelen vinden die gevarieerd eten stimuleren, herbruikbaar, duurzaam of natuurlijk zijn en/of gericht zijn op het zero-waste principe.
Kijk voor meer informatie over zero-waste ook eens op https://zerowastenederland.nl/

Lekker leven begint bij Pret aan tafel!